Slide background Abid Mahmood qode interactive Eigenaar Stomerij Etten-Leur & Stomerij Roselaar

Diensten

 

Stomerij Roselaar bestaat al meer dan 30 jaar en zijn gespecialiseerd in chemische reiniging en kledingreparaties. wordt op een zeer deskundige en professionele wijze uitgevoerd. Voor uw bruidskleding, tapijten, leer/suede en stoppage kunt u bij ons terecht.

 

Tevens staan er tapijtreingingsmachines ter beschikking (huur) voor de reiniging van bijvoorbeeld uw vloerbedekkingen.

 

Met onze jarenlange ervaring is Stomerij Roselaar uitgegroeit tot een waardig depot- filiaal. Op dit filiaal staat onze medewerkers voor u klaar, om al uw stoomgoed, wasgoed en herstelgoederen te ontvangen. Dit filiaal is centraal gevestigd aan de buitenzijde van het overdekte winkelcentrum De Roselaar.

Chemische reiniging

100%

Kledingreparatie

100%
Haal- en bezorgservice
bestelauto_stomerijroselaar

Met onze haal- en brengservice proberen wij u zoveel mogelijk flexibel aan te sluiten bij uw wensen. Laat ons weten wat u wilt stomen en wij zo spoedig mogelijk bij u thuis ophalen. Het is ook mogelijk om een vaste tijd met u af te spreken.

 

Onze haal- en bezorgservice is geheel gratis bij een order boven de € 35,00 binnen de regio Roosendaal en Etten-Leur. Bij een order onder de € 35,00 rekenen wij € 7,50 haal- en bezorgkosten.

Onze werkwijze

Hoe loopt het proces vanaf het moment dat u met met uw kleding bij ons binnenkomt tot en met het moment dat u het weer fris en verzorgd terugontvangt ?

Nakijken & labelen
Bij binnenkomst wordt ieder stuk door ons nagekeken op bijzonderheden zoals speciale vlekken of andere onvolkomenheden die extra aandacht behoeven. Het onderhoudslabel wordt geraadpleegd voor eventuele bijzonderheden. Tevens worden uw eigendommen direct van een nummer voorzien.

 

Sorteren en voorbehandelen
Om heldere kleuren fris te houden worden lichte en donkere materialen voor reiniging van elkaar gescheiden. Extra gevoelige materialen worden eveneens apart gehouden. Voordat het textiel in de reinigingsmachine gaat worden sommige vlekken voorbehandeld, om te voorkomen dat ze door de warmte bij het drogen fixeren. Deze voorbehandeling heet detacheren en vergt naast de nodige vakkennis ook het gebruik van speciale apparatuur en vloeistoffen. Sommige vlekken worden bij voorkeur pas verwijderd nadat het textiel in de machine is behandeld.

 

Veilig reinigen
De speciale, computergestuurde reinigingsmachine wordt gevuld en afhankelijk van de trommelinhoud wordt vervolgens een reinigingsprogramma gekozen om vuil met een speciaal oplosmiddel uit het textiel te spoelen. Daarbij wordt het weefsel niet aangetast en treedt geen krimp op, zoals bij het wassen met water vaak het geval is.

Drogen en nabehandelen
Na gebruik wordt het oplosmiddel gedestilleerd en voor hergebruik geschikt gemaakt. Het textiel wordt in de trommel gedroogd tot het laatste oplosmiddel eruit verdwenen is. Ondanks de voorbehandeling worden sommige vlekken pas na behandeling van het textiel in de machine echt zichtbaar. Mocht dat het geval zijn dan worden deze alsnog verwijderd.

 

Afwerking
Om ervoor te zorgen dat kleding er na behandeling weer “als nieuw” uitziet wordt deze vakkundig in vorm gebracht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciale apparaten zoals een pers of een strekpop, waarmee stoom door het textiel wordt geblazen. Door deze werkwijze wordt de vorming van eventuele glansplekken vrijwel uitgesloten. Deze afwerking is vrij arbeidsintensief en vraagt de nodige kennis van zaken.

 

Controle en uitgave
Voor aflevering wordt gecontroleerd of er geen vlekken zijn achtergebleven en of de afwerking correct gebeurd is. Eventuele problemen worden alsnog opgelost en indien nodig wordt de reiniging zelfs volledig opnieuw gedaan. Aan de hand van de eerder aangebrachte nummers worden de goederen weer gereed gehangen of gelegd. Op de afgesproken tijd worden ze vervolgens weer fris en schoon aan u afgeleverd of kunt u ze ophalen.